Page 16 - Chytrý zpravodaj - Třemošnice 05/2025
P. 16

Zimní táboření - poděkování


















        Na nádvoří hradu Lichnice se o víkendu 1. -
        2. února konala letošní první veřejná akce.
        Na tradičním zimním táboření se setká-
        vají milovníci zimních procházek a výletů
        do přírody. Nádvoří hradu ožívá i za často
        mrazivých teplot.  V odpoledních hodinách
        probíhají hry pro děti i dospělé. Pořadate-
        lé 51. ročníku zimního táboření na Lichnici
        děkují za poskytnutí peněžních prostředků,
        které byly využity na proplacení vystoupe-

                                                                                                    Ivana Matyková

                                            Recepty čtenářů

                                            Domácí aspik (huspenina)            Uvaříme si podle návodu želatinu, část
                                            Suroviny:                           vody nahradíme octem, podle chuti oso-
                                            Šunkový nebo gothajský salám, nakláda-  líme a opepříme a směs zalijeme. Nechá-
                                            ná zelenina – okurky, kapie, cibulky, může  me v chladnu ztuhnout.
                                            být i mrkev, hrášek nebo kukuřice, kdo rád                         RR
                                            ostré, použije feferonku, želatina v sáčku,
        ní uměleckého kováře a sokolníků. Všich-  sůl, pepř, ocet, nádobu na aspik nebo
        ni účastníci se sešli jako správní trempo-  sáček na tlačenku, můžete použít třeba
        vé u společného táborového ohně.  Brá-  srnčí hřbet nebo formu na bábovku i jiné
        na hradu se tradičně otevírá v únoru všem,  formičky
        kteří mají zájem o přenocování na Lichnici.  Postup:
                                            Salám a okurky si nakrájíme na kostičky
                                            nebo proužky, smícháme s ostatní sterilo-
                                            vanou zeleninou a naplníme sáček nebo
                                            nádobu tak do poloviny.













                                                                                                                   placená inzerce


















                                                                                                              16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20