Page 16 - Chytrý zpravodaj - Třemošnice 05/2025
P. 16
Zimní táboření - poděkování
Na nádvoří hradu Lichnice se o víkendu 1. -
2. února konala letošní první veřejná akce.
Na tradičním zimním táboření se setká-
vají milovníci zimních procházek a výletů
do přírody. Nádvoří hradu ožívá i za často
mrazivých teplot. V odpoledních hodinách
probíhají hry pro děti i dospělé. Pořadate-
lé 51. ročníku zimního táboření na Lichnici
děkují za poskytnutí peněžních prostředků,
které byly využity na proplacení vystoupe-
Ivana Matyková
Recepty čtenářů
Domácí aspik (huspenina) Uvaříme si podle návodu želatinu, část
Suroviny: vody nahradíme octem, podle chuti oso-
Šunkový nebo gothajský salám, nakláda- líme a opepříme a směs zalijeme. Nechá-
ná zelenina – okurky, kapie, cibulky, může me v chladnu ztuhnout.
být i mrkev, hrášek nebo kukuřice, kdo rád RR
ostré, použije feferonku, želatina v sáčku,
ní uměleckého kováře a sokolníků. Všich- sůl, pepř, ocet, nádobu na aspik nebo
ni účastníci se sešli jako správní trempo- sáček na tlačenku, můžete použít třeba
vé u společného táborového ohně. Brá- srnčí hřbet nebo formu na bábovku i jiné
na hradu se tradičně otevírá v únoru všem, formičky
kteří mají zájem o přenocování na Lichnici. Postup:
Salám a okurky si nakrájíme na kostičky
nebo proužky, smícháme s ostatní sterilo-
vanou zeleninou a naplníme sáček nebo
nádobu tak do poloviny.
placená inzerce
16