Page 15 - Chytrý zpravodaj - Kly 01 2021
P. 15
„Každý žák se učí naplno
Formativní hodnocení jde ruku v ruce
projektem Pomáháme školám k
a s radostí a své učení si řídí.“
s
úspěchu, kterého jsme součástí již
druhým rokem. Projekt iniciovala a
financuje THE KELLNER FAMILY
FOUNDATION, rodinná nadace Renáty
a Petra Kellnerových, a realizuje jej
obecně prospěšná společnost
Pomáháme školám k úspěchu o.p.s. K
naplnění vize projektu: „Každý žák se
učí naplno a s radostí a své učení si
řídí“ směřuje s námi 113 veřejných
základních škol z celé ČR.
Zaměřujeme se na společné profesní
učení učitelů, které je propojeno s
učením žáků. Obsahově se
zaměřujeme na čtenářství, pisatelství,
kritickou gramotnost a na sebeřízení
učení. A co to pro naši školu a
při
naše pedagogy přinese? P R O J E K T Z D R A V Á
Š K O L N Í J Í D E L N A
Rozvoj pedagogických dovedností
a zkoumání dopadů učení na naše
žáky,
odbornou podporu pedagogických
Školní jídelna při naší škole je zařazena do projektu Zdravá školní jídelna
konzultantů, kteří nás budou
a v současné době usiluje o získání certifikátu. Český systém školního
pravidelně navštěvovat,
stravování nám může závidět celý svět. Je potřeba se o něj podle toho
bezplatné vzdělávací aktivity pod
starat a hýčkat si ho. Projekt se snaží o to, aby ve školních jídelnách byla
podávána pestrá, nutričně vyvážená a chutná strava.
vedením zkušených lektorů,
Deset kritérií Zdravé školní jídelny:
možnost navštívit připojené školy v
regionu - účast ve výuce, inspirace,
sdílení,
1. Z pyramidy na talíř – jednoduché zásady správné výživy v praxi.
pravidelnou finanční podporu na 2. Pestrý jídelní lístek s každodenní nabídkou neslazených nápojů.
3. Správné a bezchybné vedení spotřebního koše.
nákup knih do školní knihovny.
4. Čerstvé a sezónní potraviny jsou základem pokrmů.
5. Střídmé solení s ohledem na dětského strávníka.
Naše škola je již potřetí zapojena i do
6. Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných
dalšího projektu MŠMT Šablony III. pod
směsí.
názvem Učíme se navzájem, který je
7. Podpora národních tradic a regionálních zvyklostí, seznamování s
spolufinancován Evropskou unií. Tento
mezinárodní kuchyní.
8. Pravidelné vzdělávání personálu školní jídelny.
projekt má za cíl od 1.9.2021 do
9. Zvyšování výživové gramotnosti a podpora správných stravovacích
30.6.2023 podporovat společné
návyků u dětí.
vzdělávání formou personální podpory
10. Prezentace školní jídelny a podpora komunikace s pedagogy, dětmi a
– školního asistenta, sdílení zkušeností
rodiči.
pedagogů, tandemové výuky,
projektových dnů ve škole, kterých se
zúčastní odborníci z praxe.
V naší kelské škole se opravdu nezahálí a pevně věřím, že nám elán a chuť do práce vydrží nejen po celý
letošní školní rok, ale i do budoucích let.
Mgr. Bc. Jana Palanská, ředitelka školy
13