Page 33 - Chytrý zpravodaj - Praha-Štěrboholy číslo 2 2021
P. 33

INZERCE:  INZERCE:

           Pro hosty je základem 6 doporučení, jak se mají
 JSME
 JSME   či nemají chovat, aby snížili riziko přenosu viru. Pa-  nomie. Opakované otevírání a zavírání je pro
                                             gastro segment naprosto zničující. Bezpečná
        tří mezi ně například dodržování omezení počtu lidí
                                             restaurace, samoregulační program nezávislý na
        u stolu, dezinfekce rukou, nesdílení brček a příborů   politických změnách a rozhodnutích, je návodem
        či omezení hlasitých projevů a zpěvu.  a cestou, jak toho dosáhnout,“ říká Luboš Kas-
 Program Bezpečná restaurace pomáhá   řích,“ říká Ferencová. A dodává: „Partneři pro-  Obsah programu Bezpečná restaurace byl   tner, šéf gastro sekce Asociace malých a střed-
 udržet restaurace bezpečné a otevřené.   gramu se nejen zapojili do distribuce materiálů   připraven ve spolupráci s hygieniky a epidemio-  ních podniků, garanta a spolutvůrce projektu
 Podpoří jej mediální kampaň.  a aktivace provozoven, ale také finančně podpo-  logy. „Máme všichni jeden společný cíl – a tím   Bezpečná restaurace.
 Pivovary a další partneři programu již zajistili,   řili produkci kampaně a výrobu všech potřebných   je udržet hospody bezpečné a trvale otevřené.   Více  informací  o  programu  a  materiály  ke
 že se tisíce provozoven v zemi zapojily a staly   materiálů, případně nám zdarma poskytli medi-  Víme, že virus nezmizel. Ale můžeme se naučit   stažení jsou k dispozici na adrese:
 se z nich “Bezpečné restaurace”. A každý den   ální plochy. Bez jejich podpory by projekt nemohl   s  ním žít a fungovat, a to i v oblasti gastro-  www.bezpecnarestaurace.cz.
 přibývají stovky dalších.  být připraven v takové kvalitě a rozsahu.“
 „Sice poněkud nečekaně a narychlo, ale   Program Bezpečná restaurace je zaměřen jak
 ode dneška se otevírají i vnitřní prostory hos-  na provozovatele, tak na hosty. Pro provozova-
 pod,  restaurací a  dalších gastronomických  za-  tele je jeho základem kontrolní seznam úkonů,
 řízení. Máme samozřejmě radost, že konečně   které v průběhu provozu dodržují. Je mezi nimi
 po mnoha měsících mohou podnikatelé v gas-  například pravidelná důkladná dezinfekce všech
 tronomii začít opět rozbíhat své podnikání, byť   prostorů a povrchů, dezinfekce výčepního skla,
 stále s jistými omezeními. A zejména jsme rádi,   zvýšená frekvence větrání uzavřených prostor či
 že již několik týdnů s nimi pečlivě připravujeme   zajištění dostatku dezinfekce pro hosty na vybra-
 a komunikujeme program Bezpečná restaurace.   ných místech v podniku.
 Tisíce podniků se již zapojily a denně se přidá-
 vají další. A bez ohledu na konkrétní a měnící se
 požadavky vlády a hygieniků se tak staly bezpeč-
 nými pro hosty i jejich personál,” říká Martina
 Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pi-
 vovarů a sladoven.
 „Ode dneška spouštíme i připravenou kampaň
 Bezpečná  restaurace,  která má  centrální  slogan
 „Děkujeme, že se chováte zodpovědně“ a která
 bude probíhat na venkovních plochách a sociálních
 sítích,“ říká dále Martina Ferencová. „Klíčovou sou-
 částí programu je pak pokračující distribuce mate-
 riálů do provozoven aškolení jejich personálu. Do
 tohoto procesu se zapojily nejen naši členové, tedy
 pivovary, ale i další partneři. Chci jim tímto podě-
 kovat za jejich podporu. Všichni rozvážejí letáky,
 samolepky a další materiály do provozoven po celé
 republice, školí své obchodní zástupce a předávají
 tak dále informace o programu.“
 „Provozovnu, která se do programu zapojila,
 by hosté nejsnáze měli poznat podle letáku nebo   Sídlo: Na Košince 2511/3b, Praha 8-Libeň
 samolepky „Jsme bezpečná restaurace“ na dve-
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38