Page 33 - Chytrý zpravodaj - Praha-Štěrboholy číslo 2 2021
P. 33
INZERCE: INZERCE:
Pro hosty je základem 6 doporučení, jak se mají
JSME
JSME či nemají chovat, aby snížili riziko přenosu viru. Pa- nomie. Opakované otevírání a zavírání je pro
gastro segment naprosto zničující. Bezpečná
tří mezi ně například dodržování omezení počtu lidí
restaurace, samoregulační program nezávislý na
u stolu, dezinfekce rukou, nesdílení brček a příborů politických změnách a rozhodnutích, je návodem
či omezení hlasitých projevů a zpěvu. a cestou, jak toho dosáhnout,“ říká Luboš Kas-
Program Bezpečná restaurace pomáhá řích,“ říká Ferencová. A dodává: „Partneři pro- Obsah programu Bezpečná restaurace byl tner, šéf gastro sekce Asociace malých a střed-
udržet restaurace bezpečné a otevřené. gramu se nejen zapojili do distribuce materiálů připraven ve spolupráci s hygieniky a epidemio- ních podniků, garanta a spolutvůrce projektu
Podpoří jej mediální kampaň. a aktivace provozoven, ale také finančně podpo- logy. „Máme všichni jeden společný cíl – a tím Bezpečná restaurace.
Pivovary a další partneři programu již zajistili, řili produkci kampaně a výrobu všech potřebných je udržet hospody bezpečné a trvale otevřené. Více informací o programu a materiály ke
že se tisíce provozoven v zemi zapojily a staly materiálů, případně nám zdarma poskytli medi- Víme, že virus nezmizel. Ale můžeme se naučit stažení jsou k dispozici na adrese:
se z nich “Bezpečné restaurace”. A každý den ální plochy. Bez jejich podpory by projekt nemohl s ním žít a fungovat, a to i v oblasti gastro- www.bezpecnarestaurace.cz.
přibývají stovky dalších. být připraven v takové kvalitě a rozsahu.“
„Sice poněkud nečekaně a narychlo, ale Program Bezpečná restaurace je zaměřen jak
ode dneška se otevírají i vnitřní prostory hos- na provozovatele, tak na hosty. Pro provozova-
pod, restaurací a dalších gastronomických za- tele je jeho základem kontrolní seznam úkonů,
řízení. Máme samozřejmě radost, že konečně které v průběhu provozu dodržují. Je mezi nimi
po mnoha měsících mohou podnikatelé v gas- například pravidelná důkladná dezinfekce všech
tronomii začít opět rozbíhat své podnikání, byť prostorů a povrchů, dezinfekce výčepního skla,
stále s jistými omezeními. A zejména jsme rádi, zvýšená frekvence větrání uzavřených prostor či
že již několik týdnů s nimi pečlivě připravujeme zajištění dostatku dezinfekce pro hosty na vybra-
a komunikujeme program Bezpečná restaurace. ných místech v podniku.
Tisíce podniků se již zapojily a denně se přidá-
vají další. A bez ohledu na konkrétní a měnící se
požadavky vlády a hygieniků se tak staly bezpeč-
nými pro hosty i jejich personál,” říká Martina
Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pi-
vovarů a sladoven.
„Ode dneška spouštíme i připravenou kampaň
Bezpečná restaurace, která má centrální slogan
„Děkujeme, že se chováte zodpovědně“ a která
bude probíhat na venkovních plochách a sociálních
sítích,“ říká dále Martina Ferencová. „Klíčovou sou-
částí programu je pak pokračující distribuce mate-
riálů do provozoven aškolení jejich personálu. Do
tohoto procesu se zapojily nejen naši členové, tedy
pivovary, ale i další partneři. Chci jim tímto podě-
kovat za jejich podporu. Všichni rozvážejí letáky,
samolepky a další materiály do provozoven po celé
republice, školí své obchodní zástupce a předávají
tak dále informace o programu.“
„Provozovnu, která se do programu zapojila,
by hosté nejsnáze měli poznat podle letáku nebo Sídlo: Na Košince 2511/3b, Praha 8-Libeň
samolepky „Jsme bezpečná restaurace“ na dve-