Page 32 - Chytrý zpravodaj - Praha-Štěrboholy číslo 2 2021
P. 32

INZERCE:                                                                            INZERCE:

                                                                                               Pro hosty je základem 6 doporučení, jak se mají
          JSME
          JSME                                                                              či nemají chovat, aby snížili riziko přenosu viru. Pa-  nomie. Opakované otevírání a zavírání je pro
                                                                                                                                 gastro segment naprosto zničující. Bezpečná
                                                                                            tří mezi ně například dodržování omezení počtu lidí
                                                                                                                                 restaurace, samoregulační program nezávislý na
                                                                                            u stolu, dezinfekce rukou, nesdílení brček a příborů   politických změnách a rozhodnutích, je návodem
                                                                                            či omezení hlasitých projevů a zpěvu.  a cestou, jak toho dosáhnout,“ říká Luboš Kas-
        Program Bezpečná restaurace pomáhá   řích,“ říká Ferencová. A dodává: „Partneři pro-   Obsah programu Bezpečná restaurace byl   tner, šéf gastro sekce Asociace malých a střed-
        udržet restaurace bezpečné a otevřené.   gramu se nejen zapojili do distribuce materiálů   připraven ve spolupráci s hygieniky a epidemio-  ních podniků, garanta a spolutvůrce projektu
        Podpoří jej mediální kampaň.         a aktivace provozoven, ale také finančně podpo-  logy. „Máme všichni jeden společný cíl – a tím   Bezpečná restaurace.
          Pivovary a další partneři programu již zajistili,   řili produkci kampaně a výrobu všech potřebných   je udržet hospody bezpečné a trvale otevřené.   Více  informací  o  programu  a  materiály  ke
        že se tisíce provozoven v zemi zapojily a staly   materiálů, případně nám zdarma poskytli medi-  Víme, že virus nezmizel. Ale můžeme se naučit   stažení jsou k dispozici na adrese:
        se z nich “Bezpečné restaurace”. A každý den   ální plochy. Bez jejich podpory by projekt nemohl   s  ním žít a fungovat, a to i v oblasti gastro-  www.bezpecnarestaurace.cz.
        přibývají stovky dalších.            být připraven v takové kvalitě a rozsahu.“
          „Sice poněkud nečekaně a narychlo, ale   Program Bezpečná restaurace je zaměřen jak
        ode dneška se otevírají i vnitřní prostory hos-  na provozovatele, tak na hosty. Pro provozova-
        pod,  restaurací a  dalších gastronomických  za-  tele je jeho základem kontrolní seznam úkonů,
        řízení. Máme samozřejmě radost, že konečně   které v průběhu provozu dodržují. Je mezi nimi
        po mnoha měsících mohou podnikatelé v gas-  například pravidelná důkladná dezinfekce všech
        tronomii začít opět rozbíhat své podnikání, byť   prostorů a povrchů, dezinfekce výčepního skla,
        stále s jistými omezeními. A zejména jsme rádi,   zvýšená frekvence větrání uzavřených prostor či
        že již několik týdnů s nimi pečlivě připravujeme   zajištění dostatku dezinfekce pro hosty na vybra-
        a komunikujeme program Bezpečná restaurace.   ných místech v podniku.
        Tisíce podniků se již zapojily a denně se přidá-
        vají další. A bez ohledu na konkrétní a měnící se
        požadavky vlády a hygieniků se tak staly bezpeč-
        nými pro hosty i jejich personál,” říká Martina
        Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pi-
        vovarů a sladoven.
          „Ode dneška spouštíme i připravenou kampaň
        Bezpečná  restaurace,  která má  centrální  slogan
        „Děkujeme, že se chováte zodpovědně“ a která
        bude probíhat na venkovních plochách a sociálních
        sítích,“ říká dále Martina Ferencová. „Klíčovou sou-
        částí programu je pak pokračující distribuce mate-
        riálů do provozoven aškolení jejich personálu. Do
        tohoto procesu se zapojily nejen naši členové, tedy
        pivovary, ale i další partneři. Chci jim tímto podě-
        kovat za jejich podporu. Všichni rozvážejí letáky,
        samolepky a další materiály do provozoven po celé
        republice, školí své obchodní zástupce a předávají
        tak dále informace o programu.“
          „Provozovnu, která se do programu zapojila,
        by hosté nejsnáze měli poznat podle letáku nebo                                                Sídlo: Na Košince 2511/3b, Praha 8-Libeň
        samolepky „Jsme bezpečná restaurace“ na dve-
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37