Page 28 - Chytrý zpravodaj - Prušánky 03/2025
P. 28

POZVÁNKY NA AKCE




                                                                               ě
                                                                                tsk
                              est
                                                                             D
                                                               15. 11.
                        Gulášf
          25. 10.
                                                                                   é martinsk
          25. 10.       Gulášfest                              15. 11.       Dětské martinské hodyé hody
                                                                                                      vínem
                                                                             K
                                                               22. – 23. 11.
                                                                                 echor
                        Koncert W. A. Mozart zart
                                                                               N
                                                                                       ám za mladým

          1. 11
          1. 11         K oncert  W .   A. M o                 22. – 23. 11.   K Nechorám za mladým vínem
                                                                               o
                                                                                        v
                        – Requiem – v kostele
                                                                                         áno
                                                                                              ního str
                                                                                             č
                                                                                zs
                                                                             R
                                                                                  vícení
                                                               30. 11.

                                                                                                     omku u
                        – R equiem  – v   k ost ele            30. 11.       Rozsvícení vánočního stromku u OÚOÚ
                                                                               oncert Š
                                                                                                           ů
                                                                                                    oledník
          1. 11.        Burza kr oj ů  – kulturní d ů m        23. 12.       Koncert Štěpánských koledníků
                                                                                        ě
                                                                                       t
          1. 11.
                                                                                                ch k
                                                                                         pánský
                        Burza krojů – kulturní dům
                                                                             K
                                                               23. 12.
                        Stavjání hodovej máje – kulturní dům
          8. 11.
          8. 11.        S t a vjání hodo v ej máje – kulturní d ů m          –  kulturní  d ů m
                                                                             – kulturní dům
          PŘIJĎTE SI „ZAVAŘIT“ NA GULÁŠFEST
                          ř
                                                                                           e mít k
                 t
                           íjna užít skv
               ď
                                                                      oholu nad 15 % musít
              ř
            Přijďte  si  25.  října  užít  skvělou  atmosféru,  po-éru, po-  deji alkoholu nad 15 % musíte mít koncesi na prodej odej
                 e
              ij
                   si 25.
            P
                                        ě
                                                                                                  oncesi na pr
                                                               deji alk
                                         lou atmosf
          ba vit se u   dobr é hudb y  a   ochutnat nejlepší guláše   alk oholu!
          bavit se u dobré hudby a ochutnat nejlepší guláše  alkoholu!
                                                                                      a
                                                                             e
          z Prušánek a okolí. A pokud se chcete přidat, zapsat idat, zapsat
                                                                           ů
                                                                         m
                                                                                 odá
                                                                  8. T
                                                                            ž
                                                                                       t alk
                                                                                pr
                                                                                     v
                                                                                                  é nápoje pod 15
          z   Prušánek a   ok olí. A   pokud se chcet e p ř       8. Tým může prodávat alkoholické nápoje pod 15
                                                                                           oholick
                                                                     ým
          sv ů j tým a   pokusit se uv a ř it t en nejlepší guláš, tady    % alk oholu, nap ř . víno ,  s v a ř ák a   nealk oholick
          svůj tým a pokusit se uvařit ten nejlepší guláš, tady  % alkoholu, např. víno, svařák a nealkoholické nápoje é nápoje
          jsou pr a                                            kromě piva.a.
                                                                 om
                                                               kr
                                                                      piv
                                                                    ě
          jsou pravidla:vidla:
                                                      guláše
                                      družstv
                                             a, náz
                                    v
                                                                  9.  Jakmile  má  tým  guláš  připraven,  může  začít
                                  e
            1.  Zájemci  nahlásí  název  družstva,  název  guláše   9.  J akmile má tým guláš p ř ipr a v en, m ů že  z a č ít
            1. Zájemci nahlásí náz
                                                    v
                                                   e
                  ě
                                                                                     b
                          d
                                                                                ů
                                                                    v
                                                               podá
                            ě
                         z
                                                                                   e
                    nejpo
                                                                                  ž
                                                                     a
                                                                      t. Guláš m
                                                                                                 m podá
             y
              dlišt
           b

                                                                                               ů
                                                                                      ýt zájemc
          a bydliště nejpozději do 20. 10. 2025 na email: kultu-ji do 20. 10. 2025 na email: kultu-  podávat. Guláš může být zájemcům podáván jak do án jak do
                                                                                                        v
          a
          a@obecprusanky
                                                               misek pr
                                                                                  onzumaci, tak i
                                            onu 77
                           .
                                                                                                 do vlastních

                                        elef
                                                   0 112 7
                           cz nebo na t
                                                                       o p
                                                                           ř
                                                                           ímou k
          r ra@obecprusanky.cz nebo na telefonu 770 112 749. 49.  misek pro přímou konzumaci, tak i do vlastních jídlo-jídlo-
                                                               nosi
                                                                   čů
          P ř íklad názvu družstv a: Dobr áci/P ř edobrý  guláš/  nosičů..
          Příklad  názvu  družstva:  Dobráci/Předobrý  guláš/
                                                                  10.
                                                                                           o s
          Prušánky .                                              10. Vyhodnocení:  Družstvo  s  nejlepším  gulášem
                                                                                               nejlepším gulášem
          Prušánky.

                                                                     V
                                                                       yhodnocení: Družstv
                             že
                                                  , ale celk
                            ů
                                                ů
                 družstvu m
                                             len

                                            č
                                 va
                                   ř
                                   it 4 až 6
            2. V
            2. V družstvu může vařit 4 až 6 členů, ale celko-o-  vyhodno tí odborná por o ta,  v e  kt er é zasednou pr o f
                                                               vyhodnotí odborná porota, ve které zasednou profe-e-
                         družstv
                                              (mají funk
               č
                                a je libo
                                                               sionální kuchaři.i.
                    len
             po
          vý počet členů družstva je libovolný (mají funkci po-ci po-  sionální kucha ř
                                            ý
                                        v
                et
                                         oln
          vý
                   č
                       ů
                                                    r
                                                                  11. V
                                                 m
                                                                      yhlášení
          mocníků). K dispozici bude prostor o rozměrech cca ech cca   11. Vyhlášení výsledků soutěže bude v 14:30 hod.
                                              ro

          mocník
                                                                                                         14:30 hod.
                                                   ě
                                                z
                           zici bude pr
                                                                                      ů
                                                                                              ž
                                                                               vý
                                                                                               e
                      dispo
                                                                                             ě

                                                                                 sledk
                  ). K
                                                                                         sout
                                                                                                       v
                 ů

                                       ost
                                            o
                                                                                                 bude
                                         or
                                                               Týmy na prvních třech místech obdrží věcné ceny..
                     dý
          4 x 3 m. Každý tým bude zapsán do seznamu soutě-     T ý m y  na prvních t ř ech míst ech obdrží  v ě cné cen y
          4 x 3 m. Kaž
                                               znamu sout
                        tým bude zapsán do se
                                                            -
                                                           ě
          žících a   bude mu p ř id ě leno týmo v é   č íslo .    12. A protože chceme být co nejšetrnější k život--
          žících a bude mu přiděleno týmové číslo.
                                                                  12. A

                                                                       pr
                                                                                          ýt co nejšetrn
                                                                                                             živ
                                                                                                                o
                                                                                                                 t

                                                                                                        jší k
                                                                                                       ě
                                                                                chceme b
                                                                         o
                                                                           o
                                                                          t
                                                                             e
                                                                            ž
                                                               nímu prostředí, prosíme, abyste si přinesli vlastní lží-
            3. Sout ě žící družstv o zaplatí start o vné 300 K č .  nímu pr ost ř edí, pr osíme, ab y s t e  si p ř inesli vlastní  lží-
            3. Soutěžící družstvo zaplatí startovné 300 Kč.
            4.  Tým  má  za  úkol  uvařit  libovolný  guláš  v  kotli  ce, misky nebo hrnečky, abychom výrazně omezili
            4.  T ým má za úk ol  uv a ř it libo v oln ý  guláš  v   k o tli   ce, misky  nebo hrne č ky , ab y chom  výr azn ě  ome zili
          o minimálním objemu 25 l.
                                                               množství plastových odpadů.
          o   minimálním objemu 25 l.                          mno  žství plast o v ý ch odpad ů .
            5. Družstv o b y  m ě lo mít spole č ný  o d ě v ,  šát ek,  č e-  DÍLČÍ ZMĚNA PRAVIDEL VYHRAZENAAZENA
                                                                                    VIDEL
                                                                                   A
                                                                           Ě
                                                                            NA
                                                                                 PR
            5. Družstvo by mělo mít společný oděv, šátek, če-
                                                                                           VYHR
                                                                       Í ZM
                                                                  DÍL

                                                                     Č
                       nebo jin
                   ě
                               ý
          pice, zást
                    ry
          pice, zástěry nebo jiný
          doplněk, který je bude
          dopln ě k, kt erý  je bude
          o zna č o v at za   č len y
          označovat  za  členy
          týmu.
          týmu.
                 as na uv
                           a
               Č
            6.  Čas  na  uvaření
            6.
                            ř
                             ení
          guláše je stanoven na
          guláše je stano v en na
          dobu od 7.00 do 12.00 .00 do 12.00
          dobu od 7
                       ř
              V
                še se p
          hod. Vše se připravuje
                        ipr
                            vuje
                          a
          hod.
          až  na  místě  např.  krá-
          až na míst ě  nap ř . kr á-
          jení cibule at
                       d. Maso
          jení  cibule  atd.  Maso
          může  být  nakrájené
          m ů ž e  b ýt nakr ájené
          a    nalo ž ené p ř edem.
          a  naložené  předem.
          Předvařený  guláš  je  guláš je
          P ř edv a ř en ý
          ZAKÁZÁNO podávat!t!
          ZAKÁZÁNO podá    v a
                             že
               Kaž
                      tým m
                  dý
            7. Každý tým může
                            ů
             .
            7
          využít z vlastních zdro-
          využít z   vlastních z d r o -
          j jů  vlastní  občerstve-
                             e-
                        č
                         erstv
          ů
                     ob
            vlastní
          ní jak o k á vu, s v a ř ené
          ní  jako  kávu,  svařené
                           k
                       ,
          víno,   r rohlíky,   kolá-olá-
          víno
              ,
                  ohlíky
          če,  palačinky  apod.
          č e, pala č inky  apod.
          Masné výr obky   (párky
          Masné výrobky (párky, ,
          klobás y ,  hambur gery
          klobásy,  hamburgery
          apod.) jsou zak
          apod.)  jsou  zakázány!
                         ázán
                              y!
          Pamatujte,  že  při  pro-
          Pamatujt e, ž e  p ř i pr o-
           28
           28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32