Page 28 - Chytrý zpravodaj - Prušánky 03/2025
P. 28
POZVÁNKY NA AKCE
ě
tsk
est
D
15. 11.
Gulášf
25. 10.
é martinsk
25. 10. Gulášfest 15. 11. Dětské martinské hodyé hody
vínem
K
22. – 23. 11.
echor
Koncert W. A. Mozart zart
N
ám za mladým
1. 11
1. 11 K oncert W . A. M o 22. – 23. 11. K Nechorám za mladým vínem
o
v
– Requiem – v kostele
áno
ního str
č
zs
R
vícení
30. 11.
omku u
– R equiem – v k ost ele 30. 11. Rozsvícení vánočního stromku u OÚOÚ
oncert Š
ů
oledník
1. 11. Burza kr oj ů – kulturní d ů m 23. 12. Koncert Štěpánských koledníků
ě
t
1. 11.
ch k
pánský
Burza krojů – kulturní dům
K
23. 12.
Stavjání hodovej máje – kulturní dům
8. 11.
8. 11. S t a vjání hodo v ej máje – kulturní d ů m – kulturní d ů m
– kulturní dům
PŘIJĎTE SI „ZAVAŘIT“ NA GULÁŠFEST
ř
e mít k
t
íjna užít skv
ď
oholu nad 15 % musít
ř
Přijďte si 25. října užít skvělou atmosféru, po-éru, po- deji alkoholu nad 15 % musíte mít koncesi na prodej odej
e
ij
si 25.
P
ě
oncesi na pr
deji alk
lou atmosf
ba vit se u dobr é hudb y a ochutnat nejlepší guláše alk oholu!
bavit se u dobré hudby a ochutnat nejlepší guláše alkoholu!
a
e
z Prušánek a okolí. A pokud se chcete přidat, zapsat idat, zapsat
ů
m
odá
8. T
ž
t alk
pr
v
é nápoje pod 15
z Prušánek a ok olí. A pokud se chcet e p ř 8. Tým může prodávat alkoholické nápoje pod 15
oholick
ým
sv ů j tým a pokusit se uv a ř it t en nejlepší guláš, tady % alk oholu, nap ř . víno , s v a ř ák a nealk oholick
svůj tým a pokusit se uvařit ten nejlepší guláš, tady % alkoholu, např. víno, svařák a nealkoholické nápoje é nápoje
jsou pr a kromě piva.a.
om
kr
piv
ě
jsou pravidla:vidla:
guláše
družstv
a, náz
v
9. Jakmile má tým guláš připraven, může začít
e
1. Zájemci nahlásí název družstva, název guláše 9. J akmile má tým guláš p ř ipr a v en, m ů že z a č ít
1. Zájemci nahlásí náz
v
e
ě
b
d
ů
v
podá
ě
z
e
nejpo
ž
a
t. Guláš m
m podá
y
dlišt
b
ů
ýt zájemc
a bydliště nejpozději do 20. 10. 2025 na email: kultu-ji do 20. 10. 2025 na email: kultu- podávat. Guláš může být zájemcům podáván jak do án jak do
v
a
a@obecprusanky
misek pr
onzumaci, tak i
onu 77
.
do vlastních
elef
0 112 7
cz nebo na t
o p
ř
ímou k
r ra@obecprusanky.cz nebo na telefonu 770 112 749. 49. misek pro přímou konzumaci, tak i do vlastních jídlo-jídlo-
nosi
čů
P ř íklad názvu družstv a: Dobr áci/P ř edobrý guláš/ nosičů..
Příklad názvu družstva: Dobráci/Předobrý guláš/
10.
o s
Prušánky . 10. Vyhodnocení: Družstvo s nejlepším gulášem
nejlepším gulášem
Prušánky.
V
yhodnocení: Družstv
že
, ale celk
ů
ů
družstvu m
len
č
va
ř
it 4 až 6
2. V
2. V družstvu může vařit 4 až 6 členů, ale celko-o- vyhodno tí odborná por o ta, v e kt er é zasednou pr o f
vyhodnotí odborná porota, ve které zasednou profe-e-
družstv
(mají funk
č
a je libo
sionální kuchaři.i.
len
po
vý počet členů družstva je libovolný (mají funkci po-ci po- sionální kucha ř
ý
v
et
oln
vý
č
ů
r
11. V
m
yhlášení
mocníků). K dispozici bude prostor o rozměrech cca ech cca 11. Vyhlášení výsledků soutěže bude v 14:30 hod.
ro
mocník
14:30 hod.
ě
z
zici bude pr
ů
ž
vý
e
dispo
ě
sledk
). K
sout
v
ů
ost
o
bude
or
Týmy na prvních třech místech obdrží věcné ceny..
dý
4 x 3 m. Každý tým bude zapsán do seznamu soutě- T ý m y na prvních t ř ech míst ech obdrží v ě cné cen y
4 x 3 m. Kaž
znamu sout
tým bude zapsán do se
-
ě
žících a bude mu p ř id ě leno týmo v é č íslo . 12. A protože chceme být co nejšetrnější k život--
žících a bude mu přiděleno týmové číslo.
12. A
pr
ýt co nejšetrn
živ
o
t
jší k
ě
chceme b
o
o
t
e
ž
nímu prostředí, prosíme, abyste si přinesli vlastní lží-
3. Sout ě žící družstv o zaplatí start o vné 300 K č . nímu pr ost ř edí, pr osíme, ab y s t e si p ř inesli vlastní lží-
3. Soutěžící družstvo zaplatí startovné 300 Kč.
4. Tým má za úkol uvařit libovolný guláš v kotli ce, misky nebo hrnečky, abychom výrazně omezili
4. T ým má za úk ol uv a ř it libo v oln ý guláš v k o tli ce, misky nebo hrne č ky , ab y chom výr azn ě ome zili
o minimálním objemu 25 l.
množství plastových odpadů.
o minimálním objemu 25 l. mno žství plast o v ý ch odpad ů .
5. Družstv o b y m ě lo mít spole č ný o d ě v , šát ek, č e- DÍLČÍ ZMĚNA PRAVIDEL VYHRAZENAAZENA
VIDEL
A
Ě
NA
PR
5. Družstvo by mělo mít společný oděv, šátek, če-
VYHR
Í ZM
DÍL
Č
nebo jin
ě
ý
pice, zást
ry
pice, zástěry nebo jiný
doplněk, který je bude
dopln ě k, kt erý je bude
o zna č o v at za č len y
označovat za členy
týmu.
týmu.
as na uv
a
Č
6. Čas na uvaření
6.
ř
ení
guláše je stanoven na
guláše je stano v en na
dobu od 7.00 do 12.00 .00 do 12.00
dobu od 7
ř
V
še se p
hod. Vše se připravuje
ipr
vuje
a
hod.
až na místě např. krá-
až na míst ě nap ř . kr á-
jení cibule at
d. Maso
jení cibule atd. Maso
může být nakrájené
m ů ž e b ýt nakr ájené
a nalo ž ené p ř edem.
a naložené předem.
Předvařený guláš je guláš je
P ř edv a ř en ý
ZAKÁZÁNO podávat!t!
ZAKÁZÁNO podá v a
že
Kaž
tým m
dý
7. Každý tým může
ů
.
7
využít z vlastních zdro-
využít z vlastních z d r o -
j jů vlastní občerstve-
e-
č
erstv
ů
ob
vlastní
ní jak o k á vu, s v a ř ené
ní jako kávu, svařené
k
,
víno, r rohlíky, kolá-olá-
víno
,
ohlíky
če, palačinky apod.
č e, pala č inky apod.
Masné výr obky (párky
Masné výrobky (párky, ,
klobás y , hambur gery
klobásy, hamburgery
apod.) jsou zak
apod.) jsou zakázány!
ázán
y!
Pamatujte, že při pro-
Pamatujt e, ž e p ř i pr o-
28
28

