Page 39 - Chytrý zpravodaj - Třebíč 03 2022
P. 39
Na konci loňského roku zahájil Whiskyhrádek zkušební provoz
a díky tomu vstoupil do roku 2022 více než optimisticky. Navzdory
probíhající koronavirové pandemii totiž zavítaly do nových prostor
České whisky stovky zákazníků a naplnila se tak slova provozního
manažera Radka Hobzy.
Whiskyhrádek
bude rozšiřovat nabídku 49.220269227511146
15.883248711648278
„Doufali jsme, že nové prostory který nastoupí na konci března, speciality, asijskou kuchyni, sushi
nám přilákají jak stávající, tak a současnou studenou kuchyni tak time, americké burgery a pochopi-
i nové zákazníky a budeme moci rozšíříme o kvalitní teplé bistro.“ telně na české speciality. Budeme
v druhém čtvrtletí letošního roku Asi každého hned napadne, proč pořádat tematické večery a jediné,
otevřít i teplou kuchyni. A to se „bistro“, a ne rovnou restaurace? co si přejeme, je, aby to ve Whis-
také stane,“ říká Hobza a dále vy- Rozdíl je však poměrně zásadní kyhrádku žilo a zákazníci se k nám
světluje, na co se mohou zákazníci a pro Whiskyhrádek je varianta rádi vraceli,“ dodává Radek Hobza.
těšit. „Najít v dnešní době schop- bistra logická. Zatímco do restau- Je pravda, že celý prostor pů-
ného a kvalitního šéfkuchaře neby- race chodí lidé především za jídlem sobí mimořádně útulně. Jen uvnitř
lo vůbec snadné. Podařilo se nám a stálou nabídkou, bistro předsta- se pohodlně posadí přes 70 ná-
ale domluvit s Dušanem Vajbarem, vuje spíše moderní koncept stra- vštěvníků a venkovní prostor na-
vování. Šéfkuchař může být velmi bízí dalších 50 míst. Parkování je
kreativní, a nabídka se tak bude dostatečné a se spuštěním teplé
měnit prakticky každý den. „Jsme kuchyně připravuje Whiskyhrádek
především bar a na tom nechceme doprovodné akce. „Všichni jsou
nic měnit. Lidé k nám budou vždyc- zváni a věřím, že na jaře namísto
ky chodit spíše za dobrým a kvalit- »tečky« napíšeme velké písmeno
ním pitím, ale s příchodem jara jim a začneme žít normálně,“ uzavírá
nabídneme i světovou kuchyni. Mo- vtipným přirovnáním Radek Hobza
hou se proto těšit na francouzské svou pozvánku veřejnosti.