Page 3 - Chytrý Zpravodaj - Slavičín červenec 2021
P. 3

Během června zahájila provoz ve městě tři nová občerstvení

        Nové možnosti v gastronomii se otevřely bě-  nice, který deset let jezdil do areálu pracovat  rým je Vojtěch Chupík z Dolní Lhoty. Chupík za-
       hem června ve Slavičíně a okolí. Nejviditelněj-  a místo tedy dobře znal.   jišťuje už provoz v bufetu na pozlovickém kou-
       ší pro místní obyvatele je zřejmě kiosek, který   Bistro  postavil vlastníma rukama,  protože,  pališti Duha, takže nešel do něčeho, co by ne-
       město nechalo postavit na Horním náměstí bě-  jak říká, je „ogara z dědiny“. Občerstvení dová-  znal. I zde se půjde moderní cestou. „Nabízíme
       hem května. Přibyly také zatravněné plochy, pít-  ží od svého kolegy z Valašských Klobouk, který  míchané drinky, jako jsou cuba libre či mojito,
       ko slavičínských letců a v budoucnu zde turisté   tam provozuje hotel Alfacentrum. V kiosku sa-  ale také klasiku – kofolu originál a pivo,“ uvedl.
       a místní najdou i nabíječku na elektrokola, kte-  motném prostor na přípravu totiž není. „Nabí-  Do nabídky přibyly také langoše a výhledově
       rou vyvíjí fi rma TVD.                zíme vše, co by mohli lidé z fi rem v areálu nebo  palačinky. Provozovatel Chupík sní také o tom,
        Ale zpět ke gastronomii. V anonymním vý-  z nedaleké školy chtít na svačinu, takže oblože-  co se mu povedlo uskutečnit v Pozlovicích –
       běrovém řízení na provozování kiosku zvítězila   né chleby, ale i polévky, sekanou nebo fresh sa-  samoobslužný výdejní systém objednávek
       se svým záměrem fi rma Minipivovar, s. r. o., již   láty, na kterých si zakládáme,“ nastínil Jakeš.   na principu, který je známý z fastfoodů. Přes-
                                                                “
       zastupuje Leona Viceníková. Na Horní náměstí   Překvapením je pro něj zatím úspěch jejich  tože vystudoval diplomacii, rád přemýšlí nad
       plánuje přinést moderní a jednoduchý přístup.   chlebíčků s vlastním pařížským salátem. „Ty už  zlepšením kvality služeb. „Beru to jako závazek
                                                                                                            “
       „Nabízíme točenou zmrzlinu, vafl e na tyčce, pa-  si od nás objednávají i fi rmy, což jsme nečekali,“   uvést tady do provozu moderní trendy,“ uzavřel.
       lačinky, výborné kafe, zákusky a  domácí limo-  podotkl Jakeš s tím, že se snaží stále něco no-  (šim)
          “
       nády,“ uvedla. Prostor dostal jméno Bistro Bou-  vého vymýšlet a podle zájmu by zvážili i možný
       da a budou k němu patřit i „toi-toiky“ umístěné   víkendový provoz.
       na náměstí.                            Třetí nový kiosek neboli bufet je vlastně sta-
        Okolí kiosku, kde byl položen travní koberec   ronový – je to ten na městském koupališti. Má
       a vzniklo tak posezení s lehátky a stolky s vý-  po rodině Žákových nového provozovatele, kte-
       hledem na zámek, nabízí na dříve še-
       divém Horním náměstí nezvyklý a svě-
       ží pohled. Do ostrého provozu nasko-
       čilo bistro jen pár dní před Leteckým
       dnem, který byl už pro personál doslo-
       va křest ohněm. „Jsme rádi, že jsme se
       s velkým zájmem dokázali vypořádat,“
       doplnila Viceníková.
        Že mají Slavičané novinky rádi, do-
       kazuje i  stoupající obliba nového ki-
       osku JLbistro před vjezdem do areálu
       bývalých Vlárských strojíren. „Otevře-
       li jsme zhruba před měsícem a zájem
       o naše výrobky nás velmi těší,“ řekl pro-
                           “
       vozovatel Pavel Jakeš z Brumova-Byl-

       Zámek Wichterle se stal v kraji čtyřhvězdičkovým hotelem roku

        Dominanta Slavičína a  okolí, Zámek Wich-  rozvíjet nejen naše služby, ale i dál bádat, spo-  Přijměte prosím pozvání na den 15. 7. 2021
       terle – hotel a  pivní lázně, zvítězil v  prestižní   jovat a propojovat historii zámku. Díky velkému  v 18 hodin do velkého sálu Zámku Wichter-
       soutěži Czech Hotel Awards ve Zlínském kra-  úsilí a zapálení pro toto bádání slavičínský ro-  le na přednášku Marka Semely o slavičínské
       ji ve  dvou  kategoriích  Čtyřhvězdičkový hotel   dák Marek Semela zmapoval původ, cestu his-  Madoně. Rezervace míst na recepci hotelu tel.
       a Wellness&Spa. Šlo o jubilejní 10. ročník sou-  torické souvislosti a důležitost jedné z mála pa-  608 275 009, nebo email – hotel@zamekwich-
       těže založené na hlasování lidí. Velmi děkujeme   mátek, které na zámku máme a tou je slavičín-  terle.cz.
       všem našim zákazníkům, ale i našim zaměst-  ská madona.                     Ještě jednou děkujeme za vaši přízeň, pod-
       nancům, protože jen díky nim je hotel tím, čím   Rádi bychom vám poznatky a příběh tohoto  poru a že i díky vám můžeme růst a být součás-
       je. Těšíme se na na stávající i nové klienty z celé   velkého díla představili formou přednášky.  tí Slavičína.   Roman Machala
       naší země i s možným přesahem dál, kdy lidé
       objeví překrásná místa našeho okolí.
        Máme radost, že konečně můžeme opět ote-
       vřít naše zámecké brány s  kompletními služ-
       bami, a to letní terasou, kavárnou, restaurací,
       zázemím pro rodinné oslavy, ubytováním pro
       vaše blízké a wellnessem pro odpočinek a re-
       lax. Pro další sezónu jsme rozšířili nabídku well-
       ness procedur, mezi něž nově patří Žítkovské
       pohlazení, Čokoládové laskání, Vlachovická by-
       linka a dále nabídku pro okolí s dovozem i od-
       vozem hostů do 50 km od Slavičína, pro bez-
       starostné vychutnání kompletních zážitků z na-
       šich pivních lázní a wellness.
        Zrekonstruovaný zámek jsme otevřeli v nej-
       horší možnou dobu, v prosinci 2019 těsně před
       příchodem covidu, který nám zastavil strmý
       rozjezd. I přes těžkou dobu jsme se dál snažili

                                                                                                                 3
   1   2   3   4   5   6   7   8